Šta god mislili o trendu ishrane sirovim namirnicama, ne možemo poreći da tu ima svakakvih zdravih i kvalitetnih recepata za decu. Jedan od apsolutnih pobednika kod nas je puding od avokada.

puding-od-avokada-sastojci-lilihipsteri-690

Istina, više se nijedna od nas ne seća da li smo recept prvo videle negde ili smo same došle do njega, ali bilo kako bilo, može se naći i na jednom od nama omiljenih blogova Pur Ebba koji nudi malo drugačije ideje za bebeću hranu. A kad ukačite da vam dete počinje sa čvrstom hranom u sezoni zvanoj krompir-šargarepa-bundeva, onda vam itekako zatreba pokoja sveža ideja.

Osim što je odlična namirnica za bebe, ovako “upakovana”, kao kakao krem, prevariće i starije “nećejede”.

Priprema je vrlo jednostavna – od sastojaka su vam potrebni:

  • jedan zreli avokado,
  • jedna-dve zrele banana,
  • kašika kvalitetnog kakao praha, ili rogač (ako je za bebu).

puding-od-avokada-sastojci-2-lilihipsteri-690

Sve sastojke samleti štapnim mikserom i servirati. S obzirom na to da se stvarno brzo pravi, nema smisla da se i ne ukrasi, na primer, komadićima avokada, mlevenim keksom ili rendanom čokoladom.

puding-od-avokada-mucenje-lilihipsteri-690

Najteže u ovom receptu je pronaći dobar avokado. Najbolje je kupiti lep, ali pomalo nezreo plod i pustiti ga da sazri natenane, kod kuće. Zrenje avokada možete i ubrzati ako ga čuvate zajedno sa bananama.

Takođe, možete izostaviti kakao i praviti zeleni puding za promenu. Pošto i banana i avokado brzo oksidiraju bez dodavanja limuna, predlažemo brzu konzumaciju, što obično nije problem. Dosad se nije desilo da ovaj puding dugo čeka.

Lilihipsterke (iz serije postova za Donat Mg)

Facebook komentari

Za sada nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa nije vidljiva za javnost.
Obavezna polja *