Brz, jednostavan i zdrav recept za koji možete iskoristiti gotovo svako povrće koje vam se zadesi u kući. Ovi šareni zalogaji su u našem slučaju najčeće doručak, ali je dobra ideja i servirati ih kao predjelo za neko slavlje – čak i todleri koji se mršte na povrće će se zapitati kakvi su to smotuljci. A pogotovu ako im kao pribor podelite štapiće.

U pitanju je neka vrsta azijskog omleta koji se peče sloj po sloj i zamotava (kao suši rolnica od jaja).

 

Potrebno je:

 

  • 3 jajeta
  • 1 kašika mleka
  • kašičica soja sosa
  • malo smeđeg šećera (šećer balansira ukus soja sosa i daje blago slatkast, orijentalni prizvuk)
  • bibera i soli po ukusu (so se može i izostaviti, budući da se koristi soja sos)

 

IMG_9864 mala

 

Na slici je prolećna kombinacija:

  • 1 kašika šargarepe
  • 1 kašika rotkvica
  • 1 kašika mladog luka

 

Umutiti jaja sa mlekom pa umešati povrće dok se svi sastojci ne sjedine. Na kraju začiniti.

IMG_9877 mala

Podmazati tiganj s malo ulja i sipati malu količinu smese, kao da se peče jedna palačinka.

IMG_9878 mala

Kada je polugotova (samo donji sloj pečen) početi umotavanje u rolnicu sa jednog kraja tiganja ka drugom. Potom pomeriti rolnicu na početnu poziciju i dodati još jednu količinu smese. Nastaviti sa pravljenjem slojeva i zamotavanjem sve dok se ne potroši sva smesa od jaja.

zamotavanje...

Preneti rolnicu na dasku za sečenje, iseći na komadiće veličine zalogaja i servirati.

IMG_9900 mala


Facebook komentari

Za sada nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa nije vidljiva za javnost.
Obavezna polja *