Brz, jednostavan i zdrav recept za koji možete iskoristiti gotovo svako povrće koje vam se zadesi u kući. Ovi šareni zalogaji su u našem slučaju najčeće doručak, ali je dobra ideja i servirati ih kao predjelo za neko slavlje – čak i todleri koji se mršte na povrće će se zapitati kakvi su to smotuljci. A pogotovu ako im kao pribor podelite štapiće.
U pitanju je neka vrsta azijskog omleta koji se peče sloj po sloj i zamotava (kao suši rolnica od jaja).
Potrebno je:
Na slici je prolećna kombinacija:
Umutiti jaja sa mlekom pa umešati povrće dok se svi sastojci ne sjedine. Na kraju začiniti.
Podmazati tiganj s malo ulja i sipati malu količinu smese, kao da se peče jedna palačinka.
Kada je polugotova (samo donji sloj pečen) početi umotavanje u rolnicu sa jednog kraja tiganja ka drugom. Potom pomeriti rolnicu na početnu poziciju i dodati još jednu količinu smese. Nastaviti sa pravljenjem slojeva i zamotavanjem sve dok se ne potroši sva smesa od jaja.
Preneti rolnicu na dasku za sečenje, iseći na komadiće veličine zalogaja i servirati.
Za sada nema komentara