Da nema Biljinog banana hleba, moji ukućani bi, kada su u pitanju poslastice, u potpunosti zavisili od velikodušnosti baka, tetaka i prijatelja. Da bih se upustila u avanturu pravljenja kolača recept mora da ispunjava tri uslova: što manje sastojaka, što kraće vreme pripreme i odsustvo mog zakletog neprijatelja, miksera.
Možete onda zamisliti moju sreću kada je mama Joka nesebično podelila taj recept s nama! Nekoliko meseci kasnije, oduševljenje ukućana mojim poslastičarskim sposobnostima je splaslo („Opet banana hleb?“) i taman tad je osvanuo recept za najčokoladniji čokoladni kolač u svemiru.
Od sastojaka je potrebno:
Ugrejati rernu na 180 °C. Dok se greje, rastopiti maslac na tihoj vatri. U drugoj posudi umutiti ručno jaja i dodati šećer. Maslac skinuti s vatre i lagano umešati čokoladu. Kad se čokolada rastopi, umešati je u jaja. Dodati četiri kašike brašna. Izliti u kalup za tart i peći 25 minuta na 180 °C.
Inspiracija: Mala Jestiva Radionica
– Mama Mara

Facebook komentari
Ostavite komentar
Vaša email adresa nije vidljiva za javnost.
Obavezna polja *
1 Komentar/a