Da nema Biljinog banana hleba, moji ukućani bi, kada su u pitanju poslastice, u potpunosti zavisili od velikodušnosti baka, tetaka i prijatelja. Da bih se upustila u avanturu pravljenja kolača recept mora da ispunjava tri uslova: što manje sastojaka, što kraće vreme pripreme i odsustvo mog zakletog neprijatelja, miksera.
Možete onda zamisliti moju sreću kada je mama Joka nesebično podelila taj recept s nama! Nekoliko meseci kasnije, oduševljenje ukućana mojim poslastičarskim sposobnostima je splaslo („Opet banana hleb?“) i taman tad je osvanuo recept za najčokoladniji čokoladni kolač u svemiru.
 
 
Od sastojaka je potrebno:
 
  • 200 gr čokolade
  • 200 gr maslaca
  • 4 jaja
  • 4 kašike crnog brašna
  • šećer po želji
 
 
potrebni-sastojci
 
 
Ugrejati rernu na 180 °C. Dok se greje, rastopiti maslac na tihoj vatri. U drugoj posudi umutiti ručno jaja i dodati šećer. Maslac skinuti s vatre i lagano umešati čokoladu. Kad se čokolada rastopi, umešati je u jaja. Dodati četiri kašike brašna. Izliti u kalup za tart i peći 25 minuta na 180 °C.
 
 
gotov-kolac
 
 
Inspiracija: Mala Jestiva Radionica
 
 
– Mama Mara
 
 
 
 

 


Facebook komentari

1 Komentar/a

Ostavite komentar

Vaša email adresa nije vidljiva za javnost.
Obavezna polja *