Plastične kese koje vise s grana drveća prvo su bile maltene čudo, pa uobičajen prizor, zatim „obeležje velegrada“ (Njujorčani su, sećate se, verovali da se to viđa samo kod njih), da bismo negde krajem prošlog veka svi (?) najzad naučili nekoliko osnovnih pravila za čuvanje svoje okoline, od kojih jedno kaže: zaboravite plastične kese, ponesite ceger! Vrlo je važno, budući da je reciklaža u Srbiji praktično još u povoju.
 
„Dobra torba“ je projekat organizacije Smart kolektiv čiji je cilj da pomogne ženama da steknu finansijsku nezavisnost, što je jedan od preduslova za razvoj porodice i društva uopšte. Rezultat projekta je specijalno dizajnirana torba koju šiju nezaposlene žene, okupljene u više različitih ženskih udruženja širom Srbije.
 
 
DT
 
 
Dobra torba je dostupna svim društveno odgovornim kompanijama, koje kupovinom ovog proizvoda pružaju podršku socijalno ugroženim grupama.
 
Mi na pijacu nosimo cegere i podržavamo ,,Dobru torbu’’, najpre zato što su je proizvele žene – mame, tetke, bake – za koje prodaja ovog proizvoda može značiti kupovinu drva za grejanje…
 
 
dobra torba
 
 
Dopada nam se i zato što nije „običan“ ceger – dobru torbu nosimo kada idemo u kupovinu, u šetnju i na posao.
 
Najviše nam se dopada što je proistekla iz jedne drugačije i lepe priče, kakvih Srbija treba sve više da stvara i da o njima govori.
 
Preporučite je i vi!
 
– Lilihipsterke
 
 

 

 

 

 

 

 

Facebook komentari

Za sada nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa nije vidljiva za javnost.
Obavezna polja *