Domaći smrznuti jogurt od jagoda
Stigle su nam i prve voćne blagodeti proleća – jagode. Volim ih ne previše slatke, srednje veličine i jarko crvene. U porodici ih najčešće jedemo sveže, bez šećera. Ponekada, kada dobijemo želju da se osvežimo od vrućina, napravim domaći jogurt od smrznutih jagoda.
 
S obzirom na to da je prošli vikend bio baš takav, otvorila sam sezonu domaćih smrznutih poslastica.
 
Za četiri osobe, potrebno je:
 
  • 4 šolje smrznutih jagoda
  • 1 kašika meda (može agave, javorov sirup)
  • ½ šolje jogurta ili koliko vama odgovara (koristim grčki dukatos)
  • limunov sok, po ukusu.
 
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
 
Jagode očistim, operem i osušim i stavim u zamrzivač. Kada ih izvadim, ostavim ih petnaest minuta da se malo odlede. Nakon toga, jagode, zaslađivač, jogurt i limunov sok dodam u secka. Mutim sve dok ne postignem kremastu strukturu.
 
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
 
Deo poslastice prebacim u plastičan sud i ostavim u zamrzivač za naredne dane. Preostali deo serviram i smažemo odmah.
 
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
 
Da li biste ovu poslasticu spremali mališanima? Predlažem da probate, jer je zdravija od kupovnih proizvoda i uz to sami kontrolišete količinu zaslađivača koji unose. Takođe predlažem da slatkiš servirate u neke zanimljive male činije, kao što su ove Sharam posudice, koje mogu biti dizajnirane po vašoj želji ili želji mališana, sa slikama omiljenih predmeta, životinja, ali i zaljubljenih mama i tata.
 
 
lilihipsteri-sharam-serviranje1
 
 
 
– Vida
 
 
 

Facebook komentari

Za sada nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa nije vidljiva za javnost.
Obavezna polja *