Superlako!
A potrebno je:
Rernu zagrejati na 175 ºC.
U većoj posudi dobro izmešati suve sastojke – brašno, prašak za pecivo i šećer. Napraviti udubljenje i sipati tečne sastojke – ulje, mleko, vanilu i jaje (koje je najbolje prethodno umutiti u drugoj posudi, kako bi se jaje dobro sjedinilo).
Izmešati smesu ovlaš, tek toliko da se sastojci sjedine, pa umešati voće i čokoladu. Smesu je bolje što manje mešati i ako vam se učini da je pregusta – ne brinite, sve je u redu!
U kalup za mafine (12 kom) postaviti papirne korpice i rasporediti testo tako da korpice budu oko 3/4 pune. Od ove količine ispadne otprilike jedan pleh i za još koji mafin (količina varira u zavisnosti od toga kako delite smesu, kao i od toga da li ste dodali više voća/čokolade).
Peku se oko pola sata. Pred kraj proverite čačkalicom da li su gotovi.
…pola ide odmah na sto…
…a pola za poneti u goste :)
Naša preporuka za kombinaciju: maline + bela čokolada.
Trećinu količine brašna možete zameniti ražanim ili pšeničnim integralnim brašnom, mekinjama… Recept je odličan za eksperimentisanje jer uvek uspeva, samo je važno da se držite iste razmere suvih i tečnih sastojaka.
– Mama Jooka
1 Komentar/a
2014-09-28 08:37:52
Da, dobro ste procitali, “za poneti u goste”! Mama Joka je najbolji gost ikad, sve sto trebamo mi kao domacini da posluzimo, ona ponese sama :) (i za popit je ponela)
Eli upravo dovrsava ceo mafin koji smo juce spremile zajedno, naravno, posto nikakavo mesanje i mucenje ne prolazi bez nje. Od 12 mafina, ostala su samo 2, uskoro i samo 1 i mogu reci da su ovo najukusniji mafini koje sam do sad jela, sto nije cudno jer mama Joka sprema najbolje kolace od svih koje poznajem i svasta ponesto zna i jedva cekam jos njenih recepata!
Ljubimo drugara Tea i pozdravljamo mu roditelje!