Čim beba prohoda, više nema šale, počinje ozbiljno istraživanje svega što može čulima da sе ispita, ili bolje reći ispipa, kao i oduševljavanje svim mogućim teksturama, bojama, oblicima i možda najviše viskozitetima.
Sudopera se, naravno, prva predala malom napadaču, ali pitala sam se kako da druge eksperimente ograničim na neku razumnu površinu. Počeli smo da ispitujemo mogućnosti različitih kartonskih ambalaža i plastičnih kutija. Na primer, kartonska kutija od pice se pokazala kao potpun promašaj, što možete da zaključite i sa slike.
 
 
pra-pra-gradiliste
 
 
Najzad, pronašli smo idealne plitke kadice (foto-laboratorija!) zgodne za sve vrste suvih/mokrih/ljigavih igara. Prva tema za igru je bila gradilište, s obzirom na mehanizaciju koju smo već posedovali.
Napunili smo gradilište jestivim građevinskim materijalom – brašno, čaj kom je istekao rok trajanja, semenke i slično – a pronašli smo i zaturene sojine komadiće, koje smo zaboravili da pojedemo na vreme, i od njih napravili sasvim solidnu planinu.
 
 
pocetak-gradnje
 
 
Prvo je na redu bilo kopanje kanala.

 
 
kopamo-u-podnozju-planine
 
kopanje-moze-da-pocne
 
 
Pa onda postavljanje vodovodnih cevi, koje smo konstruisali od slamčica, kao i dovoženje ploča za pokrivanje puta, koje su pomalo nalik na pasulj tetovac.
 
 
postavljanje-vodovodnih-cevi
 
kamioni-dovoze-ploce-za-put
 
 
Posle postavljanja cevi, kanal je zatrpan i postupno pokrivan pasulj-oplatom. Glavni izvođač radova je primetio da neke ploče moramo kiperom malo skrckati, kako bi se bolje ugradile. Tehnika je jednostavna, samo koristite kiper kao krckalicu za orahe, tj. u ovom slučaju pasulj (jedino je važno da vozilo bude metalno, pošto plastično neće izdržati operaciju). Takođe, moram da napomenem da je korišćeni pasulj bio pečen u više navrata, sa svrhom pritiskanja tart testa, što je sigurno olakšalo lomljenje.
 
 
secenje-ploca-kiperom
 
gradiliste
 
 
Pošto je put pokriven, prešli smo na postavljanje ograde od spiralnih stubića.
 
 postavljanje-ograde
 
 
Inspektor je proverio čvrstoću ograde…
 
 
inspekcija-na-terenu
 
 
 I haos je mogao da počne… :)
 
 
haos-gradiliste
 
 
 
– Mama Jooka
 
 
 
 

 

 

Facebook komentari

2 Komentar/a

MajeZmaje

2014-10-20 09:04:37 Reply

Hahaha, odlična zabava! Vidi se da ste se baš zabavili! :)

    mama Jooka

    2014-10-25 15:47:19 Reply

    To nam je druga funkcija trpezarije – levo se jede, desno se gradi :)

Ostavite komentar

Vaša email adresa nije vidljiva za javnost.
Obavezna polja *