Približava nam se Nova godina i pretpostavljamo da ste već počeli da razmišljate o tome šta ćete pokloniti dragim ljudima. Deca su uvek na samom vrhu liste jer se oni i najviše obraduju paketićima od Deda Mraza. Pre nego što sam i sama postala majka, najčešće se paketić sastojao od slatkiša, nekog komada garderobe i knjige. Nasmejem se kada se prisetim kako sam punila kese kupovnim slatkišima. Verovatno dugujem izvinjenje prijateljima, koji su bili divni pa ništa nisu komentarisali. Tu tradiciju prekidam.

Ove godine su došle igračke na red. Jednostavno, dok ne postaneš roditelj, mislim da ne možeš u potpunosti da shvatiš koliko radosti igračke unose u detetov život. Kako počne da se razvija detetova percepcija, tako počinje i oduševljavanje igračkama. Nedavno sam pročitala da je svaka igračka koja stimuliše detetovu prirodnu sposobnost da pokrene svoju unutrašnju kreativnost – dobra igračka. Zapravo, suština detetovog razvoja u prvih sedam godina života upravo je u načinu na koji ono doživljava svet oko sebe u okolini u kojoj se nalazi. Pa, pored lepog ponašanja i velike količine razumevanja, potrebno je decu okružiti igračkama. Mi uvek dajemo prednost prirodnim, ekološkim igračkama koje će istovremeno biti zabavne, bezbedne i edukativne. Najbolje igračke su one ,,najjednostavnije’’, koje ne ograničavaju maštu i kreativnost i nude mogućnost neprestanog igranja, menjanja uloga i doživljaja.

Zato je naša preporuka za ovu Novu godinu da kupite deci prirodne, ekološke igračke napravljene vrednim rukama domaćih proizvođača. Možete pokloniti divne drvene igračke, mekane igračkice od filca, krpene lutkice, društvene igre itd. Nama su posebno drage ovakve igračke jer za njih možemo da kažemo da su ,,prave’’, ručno crtane, lepljene, bojene ili šivene. Nisu fabrički proizvedene i plastične, već su izdržljive, lepog dizajna i interesantnog oblika. Da se razumemo, imamo mi i puno fabričkih proizvoda poznatih i nepoznatih marki, ali, eto, ove godine apsolutno dajemo prednost prirodnom i ekologiji.

Pa, evo i naših predloga. Obradujte decu i sebe domaćim igračkama u kojima ćete zajedno uživati, a i podstići druge da vam se pridruže.

Krpene lutkice Mommy’s Imaginary Friends su zabavne i bude maštu.

mommys-imaginary-friends-lilihipsteri-10

Društvena igra Mankala pomaže razvoj strateškog i logičkog razmišljanja.

mankala-lilihipsteri

Vilinska vratanca otvaraju se samo Zubić Vili, ali i jednom divnom dečaku ili devojčici…

vilinskavratanca-lilihipsteri

Drvene igračke za decu oduševile su nas kućicom-policom koja je dom svim malim drugarima koji su prethodno živeli u kutiji.

drvene-igracke-lilihipsteri

Za bebe samo prirodno i najbolje: BibaBu glodalice i zvečkice.

bibabu-lilihipsteri-4

Nežne i uvek nasmejane: lutkice Sovica.

sovica-lilihipsteri-9

“Vila sa šeširom” pravi magične vilinske štapiće.

thehattedfairy-lilihipsteri-1

Ukrasi od filca Natalija obradovaće ljubitelje mekanih ukrasa za jelku.

ukrasi-od-filca-natalija-lilihipsteri-9

Ove predivne proizvode moći ćete da kupite na Lilihipsterskom mini pijacu 16. decembra u igraonici Kliker. Mi smo tamo od 16 do 21 h, dođite da se igramo i upoznamo s novim proizvođačima, koji daju deo sebe kako bi obradovali sve nas. Hvala im! :)

  • Mama Vida

Facebook komentari

Za sada nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa nije vidljiva za javnost.
Obavezna polja *