Joga za decu i Kreativna škola roditeljstva
Sreda je kod Lilihipstera bila rezervisana za uživanje i relaksaciju. Vega omladinski centar i Koba Yagi Toys pozvali su na na besplatan čas joge za decu u okviru „Kreativne škole roditeljstva“, koja uskoro počinje s radom i redovnim programom. Čitajući o jogi za decu i njenim prednostima za naše potomke, koji odrastaju u vreme nenormalno brzog ritma života i elektronskih uređaja koji vrebaju iza svakog ćoška, odlučile smo da je vreme da uzmemo predah i odvedemo ih da zajedno nešto novo naučimo.
 
 
prelazimo-most-lilihipsteri
 
 
Iz gradske vreve smo, na savremenom, drvenom zdanju na reci, po imenu Arkabarka, uplovile pravo u radosni, bezbrižni dečji svet. Deca su intuitivno odmah skinula obuću i slobodno, kao kod kuće, odlutala u prostor namenjen za njih. Mame su se prepustile čarima Dunava u prepodnevnim satima.
 
 
ulaz-na-arkabarku-lilihipsteri
 
 
Iako mala, deca su uživala. Čas je protekao u vežbanju, igri i smejanju. Starija deca su nas iznenadila posvećenošću i koncentracijom. Čak i neki od roditelja nisu odoleli da se pridruže. Čas je vodila Marija Malović, višegodišnja instruktorka joge i joge za decu. Više o jogi za decu možete pročitati u intervjuu koji je Marija dala za Koba Yagi blog.
 
 
upoznajemo-se-lilihipsteri
jos-vezbamo-jogu-lilihipsteri
i-roditelji-vezbaju-jogu
 
 
Mame ne bi bile mame kada ne bi ipak barem malo radile, pa smo iskoristile vreme da se upoznamo sa tim šta nas čeka u „Kreativnoj školi roditeljstva“ i oduševljene smo onim što smo čule. U narednom periodu biće organizovana predavanja, radionice, projekcije filmova, predstave, izložbe, bazari i seminari. Program škole je namenjen deci, roditeljima, edukatorima i svima koji smatraju da druženje sa decom oplemenjuje, kao i da se od dece može naučiti mnogo toga primenljivog i u svetu odraslih. NVO Vega i Koba Yagi Toys posvećeni su i zdravoj ishrani, pa će tu biti raznih bezalkoholnih koktela, slatkih i slanih đakonija… Mi smo, naravno, probale koktele smućkane prema ovonedeljnoj inspiraciji.
 
 
pijemo-zdrave-koktele-lilihipsteri
 
 
Uz ovaj projekat, pokrenut je i drugi, „Zajedno za srećnije detinjstvo“, u saradnji sa NVO Ženski centar Užice, sa ciljem da se realizuje edukativna igračka inkluzivnog karaktera za razvoj emocija kod dece uzrasta od četiri do sedam godina, kao i seminar „Razvoj empatije kroz igru“, namenjen edukatorima i svima koji rade sa decom u vrtićima, dnevnim boravcima, domovima, bolnicama…
 
 
kobayagi-emocije-lilihipsteri
 
 
Lilihipsteri, veliki i mali, zahvalni su na poučnom i zabavnom druženju a o svim daljim aktivnostima ćemo vas redovno obaveštavati, kako biste i vi mogli da nam se pridružite. Mi smo se upisali u prvi razred „Kreativne škole roditeljstva“.
 
 
 
– Mama Mara i mama Maja
 
 
 

Facebook komentari

Za sada nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa nije vidljiva za javnost.
Obavezna polja *