Kad bi mame birale poklone za svoju decu
Približava se Nova godina i roditeljski novčanici drhte od straha. Jer za Novu godinu ne možemo da ne uslišimo želje svojih prinčeva i princeza, što znači da ćemo kupiti sto prvi plastični bager, osamnaestu lutku iz iste serije ili petog robota sa svetlećim očima, iako su igranje njima već izgustirali. Svrha ovog posta je da usmeri tetke, ujake, strine, bake i deke, kumove i ostale prijatelje dece na poklone koji ne ispuštaju nesnosne zvuke, nemaju lako lomljive delove i koji, iako možda neće izazvati oduševljenje kao deseti isti dinosaurus po redu, neće biti zaboravljeni posle nedelju dana. Dakle, poklone kojima će se mama i tata obradovati a koji će deci biti zanimljivi i korisni tokom cele predstojeće godine. 
 
Kvalitetne bojice: vodene boje, tempere, drvene bojice, flomasteri… Ako dete voli da crta i farba, verujte da će primetiti razliku kad dobije dobre boje, kao što su, na primer, ove vodene bojice Faber Castell, koje se mogu nizati u oblike po želji. Prodaje ih Amphora.  
 
 
bojice-lilihipsteri-novogodisnji-poklon
 
 
Za crtače je i Archi Play uvek dobar izbor. 
 
 
archi-play-novogodisnji-poklon-lilihipsteri
 
 
Buduće umetnike će još obradovati magična piši-briši tabla. Izbegavajte samo one najjeftinije, ne rade dobro. ;) Možete ih kupiti u svakoj dečjoj radnji (Pertini, Dexy Co. itd.) 
 
 
magicna-tabla-novogodisnji-poklon-lilihipsteri
 
 
Kad odemo, na primer, u Dexy Co., mi odrasli navaljujemo da kupimo kinetički pesak u boji. U početku deca nisu bila oduševljena – na sve strane šarena plastika, a mi hoćemo da kupe pesak – ali sada sami traže još, pošto je stvarno veoma zgodan za oblikovanje, kopanje, kuvanje… Ne rasipa se kao obični pesak, ne lepi se kao plastelin, dakle, lako se čisti a prosto mami na igru. Postoje varijante sa šljokicama, u drečavim bojama i sl, mada je i običan, sivi, sasvim okej. 
 
 
kineticki-pesak-lilihipsteri-novogodisnji-poklon
 
 
Neobične lutke-likovi Koba Yagi Enimalz su, u stvari, pet lutkica životinja koje imaju “karakter”. Ove lutke su jedinstven ekološki i društveno odgovoran proizvod jer su izrađene reciklažom tekstila a u proizvodnji učestvuju žene koje pripadaju ranjivim grupama i mladi s teškoćama u razvoju. Uz lutke se dobijaju i kartice za pričanje priča koje se mogu koristiti samostalno ili uz lutku. 
 
 
koba-yagi-enimalz-novogodisnji-poklon-lilihipsteri
 
 
Kad smo već kod igranja SA decom, društvene igre su neopravdano zanemarene u današnje vreme kompjutera i tableta, kad se ljudi uglavnom igraju sami sa sobom ili s nepoznatim ljudima onlajn. Za mlađu decu, jednostavne igre kao što je ova “ravnoteža na Mesecu” mogu biti vrlo zanimljive i poučne. Mesec smo pronašle u Kockici, gde nam se dopala i igra nabacivanja kolutova. 
 
 
kockica-lilihipsteri-novogodisnji-poklon
 
 
Za stariju decu, predškolskog i školskog uzrasta, postoji veliki broj novih i neobičnih igara koje će ih sigurno zainteresovati. Miš koji juri sir nam je sledeći na spisku, a BeeCool nudi još mnoge zanimljive igre.   
 
 
quoridor-kid-beecool-novogodisnji-poklon-lilihipsteri
 
 
Još jedan predlog za decu stariju od tri-četiri godine su igračke koje sami prave, kao ove koje prodaje Umbum. Vrlo su povoljne, razvijaju spretnost i koordinaciju a kasnije dugo služe za viteške i ostale igre. 
 
 
umbum-lilihipsteri-novogodisnji-poklon
 
 
Mada deluje kao prilično veliko ulaganje, iznajmljivanje igračaka preko servisa KlickerBox se sigurno isplati, naročito za najmlađe. Setovi su pažljivo prilagođeni uzrastu i sadrže najkvalitetnije igračke na tržištu. Nećete se pokajati ako nekome za Novu godinu poklonite mesečnu pretplatu za KlickerBox.  
 
 
klickerbox-lilihipsteri-novogodisnji-poklon
 
 
Protiv okupacije igračaka borimo se i tako što decu učimo da ih skupljaju. To mnogo lakše ide kad im se kutija za odlaganje igračaka dopada. Hrabri krojač nudi popust još nekoliko dana, a korpe su vrlo lepe i praktične. 
 
 
hrabri-krojac-lilihipsteri-novogodisnji-poklon
 
 
Bakama i dekama možda najpre treba preporučiti šta da kupe, da ne bi preterivali sa slatkišima i, opet, plastikom koju će dete brzo zanemariti. Šator za dečiju sobu je sigurno dobra investicija. Preporučujemo naše prijatelje Maštarko i Šatoj.
 
 
mastarko-satori-novogodisnji-poklon-lilihipsteri
ШATOY 
 
 Ove mame bi se još obradovale kada bi neko njihovoj deci poklonio vezene jastučnice (na slici su prekrasne personalizovane jastučnice iz radionice Vinkin vez)… 
 
 
vinkin-vez-novogodisnji-poklon-lilihipsteri
 
 
…lampu ili luster za dečiju sobu (Gradska beba)… 
 
 
luster-gradska-beba-lilihipsteri-novogodisnji-poklon
 
 
…a mama jedne malene devojčice nam je otkrila da priželjkuje lep, nov prekrivač (MicroWolf).
 
 
microwolf-novogodisnji-poklon-lilihipsteri
 
 
Dopadaju nam se i kape koje prave Kerefeke… 
 
 
lilihipsteri-kerefeke-novogodisnji-poklon
 
 
…a za kraj, jedna tajna: lego kocke su nepogrešivo dobar poklon. Znamo da su prilično skupe, ali i samo tabla za građenje doneće vam roditeljsku zahvalnost. 
 
Šta biste vi želeli da vaše dete dobije na Novu godinu?
 
 
– Lilihipsterke
 
 
 
  

Facebook komentari

3 Komentar/a

Maja Zmaja

2015-12-16 13:52:21 Reply

Odličan izbor! Kod nas će pod bor legići, jer nam fale tračnice, čamac i vatrogasno vozilo! Iako su skuplji, često u ovo vrijeme budu na sniženju, a bolje mi je nekako uzeti bar neki manji paketić nego neku drugu možda jeftiniju igračku slabije kvalitete koja će na kraju biti negdje zaboravljena! Sa legićima se igramo doslovno svaki dan! Inače volimo i drvene vlakiće i tračnice, ali tu više nema mjesta za skupljanje! ;) Knjigice su naravno uvijek odličan izbor i to je meni osobno možda najbolji dar!

    mama Jooka

    2015-12-20 00:22:42 Reply

    Jeste, ako je plastika neka bude Lego, bar je pametna plastika ;)
    Skroz je zgodno što je malo i portabl, imamo već jednu malu kutiju do pola punu koja u toku dana obično obiđe ceo stan. Evo, baš večeras smo imali akciju spašavanja jednog avionskog krila iz ovsenih pahuljica. ;)

Tijana

2015-12-31 10:43:03 Reply

Sjajne ideje.Baš mi se dopada!Ja sam uvek za neku edukativnu igračku gde deca moraju da razvijaju vijugice :) Volim knjige, društvene igre, kocke,…

Ostavite komentar

Vaša email adresa nije vidljiva za javnost.
Obavezna polja *