Kako da napravite šareni papir za poklone
Spremajući se za sledeći dečiji rođendan, dobila sam ideju (zahvaljujući Pinterestu) da bih mogla malo da oplemenim papir koji koristim za uvijanje poklona. S obzirom na to da volim da koristim natron papir, koji je veoma zahvalan za dizajniranje i dekorisanje, rešila sam da ovoga puta potražim letnju inspiraciju koja će iznenaditi rođendanca i bar malo unaprediti moje ograničene dizajnerske sposobnosti. :)
 
Inspiracija je bila omiljena voćka/povrćka – lubenica.
 
Od materijala, za izradu papira za uvijanje s motivima lubenice potrebno vam je: natron papir, makaze, vodene ili temperne boje (bela, crvena, zelena i crna), četkice i jedan krompir koji ćete koristiti kao pečat.
 
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
 
Isekla sam papir i promešala boje: crvena i bela za središnji deo lubenice, zelena i bela za koru i crna za semenke. Isekla sam krompir i umočila jednu polovinu u roze boju koji sam dobila. Pečate od krompira nasumično sam rasporedila na papiru.
 
 
pakujemo-poklon-lilihipsteri-pečat-od-krompira-mala
 
 
Sledeći korak je veoma jednostavan a to je iscrtavanje kore i semenki lubenice. Tankom četkicom sam aplicirala semenke, dok sam za koru koristila deblju, umočenu u prethodno osvetljenu zelenu boju.
 
 
pakujemo-poklon-lilihipsteri-lubenica-semenke-mala
 
 
Ostavila sam papir da se osuši koji minut i nakon toga zapakovala poklon.
 
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
 
Ovo je veoma jednostavan način da izmamite osmeh nekome i pre nego što otvori poklon, kao i da ostavite lični pečat na jednom običnom komadu papira. Kako vam se sviđa?
 
 
 
– Vida
 
 
 

 

Facebook komentari

1 Komentar/a

Maja Zmaja

2015-09-04 11:34:39 Reply

Sjajno! Jako je dobro ispalo! Ja sam jednom radila nešto slično, ali sa malim modlicama za igranje plastelinom u obliku autića, psića i vlaka! U svakom slučaju i ja najviše volim pak papir (vjerujem da je to isto što i natron papir ili bar slično), nekako mi ima najviše potencijala za kreativnost i uvijek ga imam kod kuće! :)

Ostavite komentar

Vaša email adresa nije vidljiva za javnost.
Obavezna polja *