Potrudili su se ove godine naši najmlađi Lilihipsteri oko novogodišnjih ukrasa, poklona i čestitki. Stasali su taman da svemu daju lični pečat i obraduju mame, tate, babe, dede, tetke i vaspitačice. I da od ove godine uvedemo tradiciju pravljenja novogodišnjih džidža-bidža, kao svojevrstan podsetnik na odrastanje.
 
Prošlog utorka smo se okupili u kafeu Topolska Osamnaest da podelimo svoje umeće sa našim drugom Aleksandrom iz Osmatračnice i da mu najavimo da smo dovoljno porasli da se uskoro priključimo likovnim radionicama koje vodi. I da snimimo prvi lilihipsterski prilog za TV. Ali, o tom potom.
 
Evo šta je sve tada nastalo pod majstorskim pečatom malih Lilihipstera.
 
  
 
 
Vida je, u najlepšim momentima iščekivanja bebe (o, da, biće nas još Lilihipstera ;)) odlučila da zamiriše jelku i kuću ukrasima-medenjacima koji mogu da se smažu i o kojima je napisala post, da biste i vi mogli da se time pozabavite sa svojom decom. Šta bi drugo trudnica radila nego jela!? Napravila je i pokoju čestitku u kućnoj radinosti i uštedela pozamašnu svotu novca. 
 
 
ukrasi-grancice-materijal-lilihipsteri
 
ukrasi-grancice-jelka-lilihipsteri
 
ukrasi-grancice-jelka-masnice-lilihipsteri
 
ukrasi-grancice-masnice-lilihipsteri
 
 
Mama Jooka je sa svojim momcima opet mesila slano testo, jer njihova je tradicija već uspostavljena. Ove godine su pravili i jelkice od ukrasnih tračica i grančica koje je tata prikupio. Oni su se porodično potrudili.
 
 
ukrasi-grancice-tracice-lilihipsteri
 
ukrasi-jelka-lilihipsteri
 
 
Mama Mara je sa svojim devojkama odlučila da uveseli sada već dosadne ukrase iz prethodnih godina. Pomoću akrilne bele boje (ili bele tempere) napravile su otiske dlanova, na svakom iscrtale po Sneška Belića i poželele svima srećnu Novu godinu. Devojke su bile bolesne, pa je Gale uskočio da demonstrira pripremu njihovih ukrasa.
 
 
ukras-otisak-sake-lilihipsteri
 
 
Nema veze što je hladno i što se zimi ne jede sladoled. Mama Maja i njen sin su svoju omiljenu poslasticu okačili na jelku. Natron papir, pak papir u boji, malo lepka i končić i eto jelke da je poližeš.
 
 
 
 
Našao se tu i jedan crni Sneško. Aleksandar nam je pokazao da mašta može svašta. Ipak je on učitelj.
 
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 Pošaljite nam i vi slike, da vidimo čime ste ukrasili jelku, pa da možda „pozajmimo“ ideju za sledeću godinu. ;) 
 
 Želimo vam da porodično uživate pored jelke i, naravno, da vam Deda Mraz donese mnogo (pametnih) igračaka.
 
 
 
– Lilihipsterke
 
 
 

Facebook komentari

1 Komentar/a

Maja Zmaja

2016-01-10 08:32:03 Reply

Pa ljudi vi se se bas potrudili, svaka cast, a sigurna sam da ste se pri tom jako dobro zabavili! Toliko divnih ideja na jednom mjestu! Odlicno! ♡

Ostavite komentar

Vaša email adresa nije vidljiva za javnost.
Obavezna polja *