Kućice u kojima stanuje mašta
Pročitah pre neki dan kako je britanski princ Čarls preuredio kućicu na drvetu na imanju Hajgrouv, koju je svom sinu Vilijamu poklonio za sedmi rođendan, da se u njoj sada igraju princ Džordž, princeza Šarlot i ostali unuci. Ne samo da ju je obnovio, već je dodao i novu kućicu na točkovima a okolo napravio pravi poligon za igru. Ko umije, njemu dvije. 
 
 
dedina kucica 7
 
(Za više informacija, kliknite ovde. )
 
 
I mi smo, ovde u Beogradu, nedavno dobili privilegiju da se igramo u kućicama koje su dede izgradile za svoje unuke. Svojim rukama, doduše, pa je njihova vrednost po mnogo čemu i veća. Nijedna na kraju nije završila na drvetu, pošto su se dela, u izvesnom smislu, otela umetnicima iz ruku i nastavila da žive sopstvenim životom. Na sopstvenim nogama.
 
Svojim unučicama je, tako, jedan deka sagradio kuću od recikliranih materijala, uz koju je dodao i mali poligon za igru. Na znam da li primećujete zavesice na vratima. Dedine ljubimice unutra, pored ostalog, čuvaju kutije sa sastojcima za vrlo ukusnu supu od cveta. 
 
 
dedina kucica2
 
 
Ako pitate Galeta, hladovina ispod kućice je odlično mesto za kopanje. 
 
 
dedina kucica
 
 
Drugi srpski penzioner, čiji unuci dolaze izdaleka samo leti, u nemogućnosti da im svakodnevno kupuje kifle i čokoladno mleko, ugradio je sve nekupljene kifle i autiće u kućicu sa ozidanim donjim delom, na kom su komšije umetnici naslikali superheroje. Unuke je opremio puščicama i durbinima i iz kolibe na vrhu, koja ima i tavanče, pardon, “viseći ležaj”, zmajevi se love kao od šale. 
 
 
dedina kucica 8
 
 
dedina kucica 5
 
 
dedina kucica 6
 
 
Sva tri ova čardaka napravljena su s mnogo ljubavi i pažnje. I da vam kažem, u dečijoj kućici koja je “ni na nebu, ni na zemlji”, zaista se čini kao da pripadaš nekom drugom, lepšem svetu. Deca te uzmu pod svoje, uživiš se u avanturu. Evo, i naš deda dođe iz grada i donese zmaja kog je “ulovio ispred kuće – hteo je da uđe dok Gale spava”.
  
 
 
– Mama Maja 
 
 
 

Facebook komentari

Za sada nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa nije vidljiva za javnost.
Obavezna polja *