Za većinu novopečenih roditelja najveću nepoznanicu predstavlja kupanje bebe. Kako tako malo, krhko biće okupati na bezbedan način? Tako smo i mi, kao friški roditelji, željno iščekivali posetu patronažne sestre da nam razotkrije misteriju. Nisam se nadala da će kupanje biti toliko stresno za bebu a samim tim i za nas.
Bebicu pod ruku, nagneš nad kadicu, zalivaš je po glavi i telu, ona visi omlitavljena i plače na sav glas jer ne zna šta ju je snašlo. Zatim je na brzinu obrišeš, istrljaš, navučeš sve delove garderobe, a ona tada već neutešno grca. Ipak, to je normalno, jer “bebe ne vole vodu i ne vole da budu gole”! Naravno, sve to trebalo je izvesti neverovatnom brzinom da se beba, tobože, ne bi prehladila. Novembar!
Proteklo je tako nekoliko naših kupanja. U suzama. Bilo mi je neprihvatljivo da beba ne voli vodu jer joj je to bilo prirodno stanište devet meseci. A tek brzina kojom smo to radili tog novembra u stanu sa centralnim grejanjem!
Kako to obično biva, u pravom trenutku stiglo je i rešenje. Mejlom, od tetke. Poslala mi je snimak koji je njoj, u bebećem raspoloženju, bio sladak a meni potvrda da me intuicija ipak nije varala.
 
maxresdefault 1
 
Od te večeri smo počeli da primenjujemo Thalasso Bain Bébé u kućnoj režiji. Iste večeri je kupanje proteklo u miru i bez stresa.
 
maxresdefault
 
Par kupanja kasnije, potpuno smo se opustili i kupanje je postalo ritual za uživanje.
 
 
DSCF7154 1
 
 
Zagrejana soba, prigušeno svetlo, topla voda, mirni pokreti, nakon kupanja topao peškir i masaža i srećna beba šćućurena pored mame da sisa iz zadovoljstva, a ne radi utehe.
 
 
 

Facebook komentari

Za sada nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa nije vidljiva za javnost.
Obavezna polja *