Lilihipsteri na rođendanu
Uvek sam volela proslave rođendana. Dok smo bili deca, u svakoj kući smo imali omiljene igre i uvek su se znale ekipe od prethodnih godina. Kasnije sam pravila žurke i maskenbale za svoj rođendan. I, kad je došao Gale, radovala sam se što ćemo uspostaviti novu tradiciju rođendanskih zabava u našoj kući. Tačnije, u našem dvorištu, jer je početkom juna najlepše vreme a i zato što na spisku zvanica imamo petnaestak dečaka mlađih od sedam godina.
 
Prvi rođendan protekao je relativno mirno, pošto su klinci većinom još bili svako u svom svetu i zanimalo ih je samo pretresanje, razgledanje i opipavanje.
 
Već prošle godine priredili smo ozbiljnu proslavu u nekoliko etapa.
 
 
tabla
 
 
Četiri Lilihipsterke danima su većale koje igre da organizujemo: da budu prilagođene uzrastu, da decu stvarno zainteresuju i zabave, ali da ne moram u pozivnicama da dopišem: “Ponesite rezervnu odeću”. Nekim roditeljima čuka prolupa brže nego nama. :)
 
Postavili smo, za najmlađe, jednu klackalicu, ljuljašku i toboganče – sprave koje smo imali pri ruci. 
 
Tata-mata je od paleta napravio šporetac, sa sve ringlama. Donele smo šarenu testeninu, oblačkovo testo, razne sudove i to je, naravno, bila vrlo posećena stanica na turi kroz dvorište.
 
 
 
 
kuvanje-2
 
 
Mama Jokina ideja da zamrznemo životinje u plastičnim kutijama odlično se pokazala. Dale smo deci špriceve i so i pokazale im kako da, mic po mic, “spasu” igračke okovane ledom. Pobednik, stručnjak koji je prvi otkopao životinju, dobio je i simboličan poklon.
 
 
odmrzavanje-1
 
 
Kuglanje teniskim lopticama koje ruše čunjeve u vidu praznih flaša od mleka i jogurta takođe se ispostavilo kao super zabava. Mama Mara je bila zadovoljna što su flaše koje je skupljala najzad našle namenu.
 
 
kuglanje
 
 
Gosti su na raspolaganju još imali domaći plastelin, kuhinjsku tablu i šarene krede, lopte raznih vrsta i veličina…
 
 
plastelin
 
 
Ipak, pred kraj, kako i dolikuje, došao je apsolutni vrhunac zabave. Grudvanje novinama propraćeno je glasnim cičanjem, podvriskivanjem i neobuzdanim smehom.
 
 
grudvanje
 
 
Zatražili su da obećam da će ih dogodine ponovo čekati desetak čvrsto zgužvanih primeraka “Politike”. I, evo, počinjemo da gužvamo. Za ovaj treći rođendan smo spremili još nekoliko iznenađenja a vi, ako imate neke predloge, pišite nam! 
 
 
– Mama Maja
 
 
 

Facebook komentari

Za sada nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa nije vidljiva za javnost.
Obavezna polja *