Nedavno smo na svojoj Fejsbuk stranici pominjali letnji jezičko-sportski kamp Sporticus Robertson koji su u avgustu prvi put zajedno organizovali Robertson School of English i Univerzalna škola sporta Sporticus. Dva puta po nedelju dana trajali su kursevi namenjeni deci uzrasta od 6 do 10 godina koji su obuhvatali sportske aktivnosti na Adi Ciganliji pre podne i nastavu engleskog uz umetničke i naučne sekcije posle podne u jednoj od beogradskih škola Robertson. Ovakav koncept vanškolske nastave za mlađe osnovce u toku letnjeg raspusta retko je zastupljen u našem glavnom gradu, uprkos željama i realnoj potrebi mnogih roditelja da decu koja idu u niže razrede osnovne škole ostave na sigurnom, nečim zabave i dodatno obrazuju dok su oni na poslu. Čak ni predznanje engleskog nije bilo uslov, jer su deca bila podeljena po grupama prema nivou znanja.

Ovakav letnji kamp u gradu prirodni je nastavak višegodišnjeg iskustva stručnog kadra škole Robertson koji svoje učenike leti vode na kampovanje u Gučevu, na Total Immersion Course. Tamo deca tokom osam dana u prirodi izvode eksperimente, izučavaju drveće, cveće, kamenje i oblake, lože logorsku vatru, maskiraju se i pevaju karaoke, ali – sve na engleskom.

lilihipsteri-robertson-Ada-Ciganlija

Za školsku godinu 2016/17. Robertson School of English pripremila je nove kurseve čiji su programi u potpunosti prilagođeni potrebama dece, ali i roditelja. Na primer, pored uobičajenih tečajeva sa dva časa od po 45 ili 60 minuta nedeljno uz zanimljive radionice subotom i druge dodatne aktivnosti, za mlađe osnovce koji ne znaju šta će od obaveza (rođendani, balet, sport i slično ;)) sada je osmišljen kurs koji podrazumeva časove od sat vremena jednom nedeljno. Do uzrasta od nekih 10-11 godina, složićete se, to je sasvim dovoljno vremena se napravi odgovarajuća baza za učenje stranog jezika.

Starijim osnovcima, koji uprkos redovnoj nastavi engleskog u školama kubure sa gramatikom i često se prosto stide da upotrebe nakupljeno znanje, prilagođen je poseban program koji, uz korišćenje biblioteke i udžbenika, obuhvata učestvovanje na dodatnim radionicama gramatike, školskim bazarima koji se tradicionalno organizuju za Božić i Uskrs kao i filmske večeri jednom nedeljno za najstarije polaznike. Da biste videli kako to izgleda, možete doći u sredu 7. 9. u školu Robertson u Cvijićevoj ulici na filmsko veče pod vedrim nebom.

lilihipsteri-robertson-rules

Uopšte, svim polaznicima ove škole omogućeno je da besplatno koriste udžbenike i pozajmljuju knjige iz školske biblioteke, učestvuju u umetničkim i naučnim radionicama kao i časovima kuvanja, koje deca posebno vole. Još jedan primer toga koliko je pristup u školi Robertson profesionalan a opet drugačiji i prilagođen deci su elektronske slikovnice koje su pripremili za svoje polaznike a dele ih velikodušno sa svom decom koja vole priče i žele da uče engleski.

Ljubazni i stručni profesori, opremljene učionice, bogat program tokom cele godine i poseban pristup svakom učeniku ili učenici koji uvažava njihove lične potrebe važne su odlike kvalitetne škole. Toplo vam preporučujemo da svratite do neke od adresa na kojoj Robertson School of English radi u Beogradu ili da preko njihovog sajta pogledate šta se nudi za vaše klince; naravno, i za vas. Kasnije vas pozivamo da s nama podelite svoja iskustva.

Lilihipsterke

 

Facebook komentari

Za sada nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa nije vidljiva za javnost.
Obavezna polja *