Muzičko obrazovanje: Zabuna presents Kindermusik
Social Impact Award je najveći evropski projekat posvećen studentima na temu društvenog preduzetništva, o čemu možete pročitati više na ovom mestu. Posle februarskih i martovskih radionica koje su organizovane u Beogradu, otvoren je konkurs na kom su studenti predložili svoje ideje za pokretanje društvenih preduzeća. Glasanje je počelo 11. maja i trajaće do 24.maja, posle čega će stručni žiri odabrati tri najbolja predloga. 
 
Jedan od deset nominovanih projekata bavi se roditeljima, bebama i decom do uzrasta od sedam godina. Radi se o projektu Zabuna presents Kindermusik, čiji je cilj širenje programa Kindermusik u Srbiji. Ovaj program obuhvata kreativne časove muzike koji pomažu rani razvoj dece a zasnovani su na rezultatima istraživanja u oblastima neurologije, psihologije i muzičke pedagogije.
 
 
Kindermusik-lilihipsteri-1
 
 
Nove generacije širom sveta postepeno gube zanimanje za umetnost i kulturu, koje su u našoj zemlji gotovo sasvim obezvređene. Naučna istraživanja pokazala su da upravo muzika ima najveći uticaj na rani razvoj i da različite muzičke aktivnosti u detinjstvu umnogome olakšavaju, recimo, učenje matematike, utiču na razvoj pismenosti, logike i orijentacije u prostoru, doprinose lakšem izražavanju emocija i prilagođavanju društvu i čak utiču na telesni razvoj.
 
Program Kindermusik sprovodi se u preko 70 zemalja sveta, dok u Srbiji u njemu zasad učestvuje 87 porodica sa decom uzrasta od dva meseca do sedam godina.  
 
 
Kindermusik-lilihipsteri-2
 
 
Da biste glasali za ovaj program, potrebno je da pratite sledeća uputstva. 
 
1. Idite na sajt socialimpactaward.rs,
2. Kliknite na video “Zabuna presents Kindermusik” (na dnu stranice),
3. Kliknite “Add”;
4. Možete glasati za još dva projekta, tako što ćete ponoviti ovaj postupak;
5. Kliknite “Register and vote” na dnu ekrana,
6. Ulogujte se preko Facebooka, Googla ili Twittera (ovo je potrebno samo da bi glasanje bilo fer i proverljivo);
5. I to je sve! :)
 
Svi naši čitaoci dobiće po jedan besplatan Kindermusik čas! Samo se javite organizatorima i pozovite se na Lilihipstere. Sigurne smo da će vam se dopasti, a možda postanete i redovni polaznici. ;) 
 
 
Kindermusik-lilihipsteri-3
 
 
 
– Lilihipsterke
 
 
 

Facebook komentari

Za sada nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa nije vidljiva za javnost.
Obavezna polja *