Nedelja – dan za ruke u testu
Mi mnogo volimo da pravimo kolače, a nedeljom obično nešto i umesimo. Danas nam se najavio mali drug pa smo rešili da ga obradujemo.
Ovo je jedan lagan recept za grickalice koje su zanimljive dok se prave i ukusne dok se jedu. Za malce, idealna varijanta!
Mi smo stavili 1 čašu integralnog brašna sa raznim semenčicama i 1 čašu belog brašna. U to smo dodali prašak za pecivo, kašičicu soli i propržen susam. Posebno se umute 1 celo jaje i 1 belance (žumance sačuvajte za premazivanje), 3 kašike mleka, 3 kašike ulja i 150–200 gr mladog nemasnog sira. Može i parmezan, ali smo ga mi ovom prilikom izostavili. Dobro se umuti. Malom pekaru se ODMAH da deo testa da može sa svojim formicama da se prepusti uživanju.
Usput smo se malo igrali i brašnom, pretvarajući se da je sneg!
Kad se naprave željeni oblici, testo se premaže mešavinom žumanceta i mleka i stavi se u rernu na 150 °C 20–30 minuta.
Uz jogurt, kefir ili pavlaku, poslužite za večeru.
– Mama Rada

Facebook komentari
Ostavite komentar
Vaša email adresa nije vidljiva za javnost.
Obavezna polja *
Za sada nema komentara