Poslednjih godina, kada god odem kući u Skoplje trudim se da najviše vremena provedem sa bratancem. Dok je bio beba, pokušavala sam da ga uspavam, smirim, okupam. Uživala sam da ga gledam kako spava. Kasnije smo počeli sa ređanjem i slaganjem kockica, kuglica, loptica, a u poslednje vreme najviše vremena provodimo van kuće. Želja mi je da izgradimo određenu tradiciju koja će biti samo naša, aktivnost koju ćemo ponavljati kada tetka ili bratanac dođu u goste.
 
Nedavno smo počeli da odlazimo u pozorište. Volim da gledam pozorišne predstave, pa sam pomislila da će i on zavoleti pozorište ukoliko počnemo redovno da ga posećujemo dok je još mali. I eto, letos smo prvi put zajedno gledali “Čarobnjaka iz Oza” u Teatru za decu i omladince u Skoplju (Teatar za deca i mladinci). Bio je toliko očaran predstavom i likovima da je sve vreme pažljivo gledao, a nakon završetka predstave nije odoleo da se popne na binu, tražeći Strašila i Limenka da se vrate nazad.
 
Kada sam nedavno posetila Skoplje, nismo mogli da odemo u pozorište jer je Aleksej bio prehlađen, a dani su bili kišoviti pa nismo mogli ni da se šetamo napolju. Ukazala nam se idealna prilika da napravimo pozorište u kući! Pričao mi je o borbama mačevima, pa sam pomislila da će, ako priči dodamo i zmajeve, to biti prava viteška bajkovita predstava. Dogovorili smo se da sami napravimo zmaja, jer mačeve već imamo. Vitešku ulogu će imati Aleksej, ali i tetka može jednom, ali samo jednom, da proba. :)
 
Proveli smo prepodne u pripremanju Zelenog Zmaja za predstavu. Seckali smo i bojili, isprobavali nove tehnike slikanja zubima i uživali u lepljenju vatre koju bljuje Zeleni Zmaj. 
 
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
 
Nakon priprema, usledila je i kratka viteška predstava.
 
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
 
Otišli smo u pozorište bez napuštanja kuće, maštajući o hrabrom vitezu koji je ukrotio zmaja i oslobodio Skopsku tvrđavu. 
 
Da biste i vi napravili svog zmaja za predstavu, potrebno vam je:
 
  • – rolna toalet papira kao zmajeva glava
  • – crveni i narandžasti krep papir za vatru
  • – drvene kuglice za strašne zmajeve oči
  • – pribor za bojenje – žuta, crvena i zelena tempera sa četkicama
  • – lepak.
 
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
 
Ukoliko želite da postignete pravi efekat bljuvanja vatre, potrebno je skratiti tračice, pošto je dugačke trake veoma teško pomeriti duvanjem kroz rolnu.
 
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
 
 
– Vida
 
 
 
 

Facebook komentari

1 Komentar/a

Sasha

2014-11-24 11:30:48 Reply

Moj sin moj ponos ……

Ostavite komentar

Vaša email adresa nije vidljiva za javnost.
Obavezna polja *