Predstave za osnovce i tinejdžere
Kako smo već više puta pomenule, zadatak je roditelja da podstaknu ljubav prema umetnosti kod svoje dece. Važno je da decu sa svim umetnostima upoznajete od malih nogu, da prepoznate njihove sklonosti i negujete ih tokom odrastanja. Naravno, prvo upoznavanje počinje kroz igru a kako odrastaju, deca se mogu uključiti u razne grupe, radionice, školice, gde će mnogo naučiti i steći prijatelje s kojima će tu ljubav prema umetnosti da dele.
 
Posebno mesto u lilihipsterskom svetu zauzima Studio Centar. A kako i ne bi, kada im je krilatica: „Naše ambicije se ne završavaju ovim što smo do sada postigli“.
 
Studio radi već devet godina, pod budnim okom diplomiranog glumca Nenada Radovića i njegovih saradnica, Dragane Šujak, diplomiranog filologa, i Ivane Cmiljanović, apsolventkinje muzikologije na FMU u Beogradu. Studio je osnovan sa ciljem da deci i mladima omogući proširivanje vidika i interesovanja, da podstakne razvijanje njihovih talenata i pruži im neophodno kulturno obrazovanje.
 
 
studiocentar-lilihipsteri-3
 
 
Studio ima više delatnosti: pozorišni studio – školu glume za decu i tinejdžere od 7 do 18 godina, vokalno-horski studio za tinejdžere od 12 do 18 godina i studio pisanja, namenjen deci i tinejdžerima od 11 do 17 godina. I, za odrasle sa neostvarenim željama, školu glume.
 
Programi se zasnivaju na vežbama i zadacima koji podstiču dečju maštu, omogućavaju kreativno razmišljanje i izražavanje i razvijaju radne navike kod svakog polaznika. Cilj je da se oni druže između sebe, sarađuju jedni sa drugima i stvaraju timski duh.
 
 
studiocentar-lilihipsteri-2
 
 
Za ovih prvih devet godina, Studio je imao veliki broj polaznika s kojima je realizovao trinaest pozorišnih predstava na teme koje se, pre svega, tiču njihove generacije. Prisustvovale smo brojnim premijerama i lično se uverile da način na koji nam ovi mladi umetnici pričaju priče ostavlja snažan utisak kako na njihove vršnjake, tako i na roditelje. Videle smo tinejdžere kako žučno raspravljaju o temama iz predstave, ali i o glumačkom dometu svojih drugara, amaterskih glumaca.
 
 
studiocentar-lilihipsteri-4
 
 
Lilihipsteri žele da vam približe rad Centra, pa smo vam, u dogovoru s njima, obezbedile karte po promotivnim cenama za repertoar u maju. Predstave se igraju u UK Palilula, Mitropolita Petra 8.
 
Sreda, 20. maj 2015. u 19:30 h
Pozorišna predstava: MI DECA SA STANICE ZOO, po romanu Kristijane F.
Preporučeni uzrast: 13+
Cena ulaznica za lilihipstere: 250 dinara
 
UTORAK, 26. maj u 19:30 h PREMIJERA
Pozorišna predstava: ŽIVOT KOJI ŽIVIMO, autorski projekat Centra; predstava o odbačenosti dece, (ne)toleranciji i različitosti
Preporučeni uzrast: od 8 do 13 godina
Cena ulaznice za lilihipstere: 150 dinara
 
 
studiocentar-lilihipsteri-1
 
 
Ako za maj niste planirali pozorišne aktivnosti sa decom, evo prilike! A i ako jeste, pozorišta nikad dosta. Sve što je potrebno je da nam ostavite ime i prezime i broj dece u komentaru ispod ovog posta. Vaše karte po promotivnoj ceni će vas čekati na blagajni na dan predstave.
 
Spremite dlanove za gromoglasne aplauze!
 
 
 
– Lilihipsterke
 
 
 

Facebook komentari

Za sada nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa nije vidljiva za javnost.
Obavezna polja *