Red je da se pohvalimo kako naši mali veliki lilihipsteri sada već sami smišljaju recepte i prave sladoled. A i da vas podsetimo na ovu brzu i zdravu poslasticu idealnu za letnje vrućine.
Pisale smo vam pre nekoliko nedelja o prvim zalogajima naših malih lilihipstera i kako pokušavamo da im, koliko možemo, usadimo zdrave navike u ishrani.
Pored toga što smo ih od najranijih dana privikavali na razne ukuse i čudnovate kombinacije (evo ponovo se i sama smejem na mama Jokinu egzibiciju “dva zrna ekspandiranog pirinča spojena komadićem urme i uvaljana u mlevene ovsene pahujice”, sećate se da nam je jedan od glavnih aduta da privolimo klince da probaju nešto novo bio njihov doprinos u samoj pripremi obroka.
Počeli smo sa sipanjem brašna, prešli na tečnosti, kasnije na mućenje a sada možemo da se pohvalimo da imamo prave male kuvarske asistente koji spretno koriste miksere, blendere i ostala pomagala. Naravno, uz nadzor.
Omiljeni recept u našim kuhinjama ovih dana je onaj za sladoled. Em je zdraviji od kupovnog, em se deca zabave. A recepta, u stvari, nema. Proces pripreme izgleda otprilike ovako.
“Mama, jede mi se sladoled!” Odatle sve počinje. Okupimo se u kuhinji da vidimo šta imamo od sastojaka. Da li nam se jede voćni ili neki mlečni? Sve što smislimo, potrpamo u blender, smutimo, nešto odmah smažemo, ostatak sipamo u kalupe i kroz sat vremena počinje uživancija.
Savet za mame zlata vredan: uvek imajte smrznute banane u frižideru. Neizdrž zna da bude opaka stvar. Kad smo već kod toga, odoh da izlomim par za sutra. ;)
Lilihipsterke (iz serije postova za Donat Mg)
Za sada nema komentara