Rođendansko iznenađenje – pinjata!
Početkom ovog meseca imali smo više razloga za sreću i zabavu. Dva dečaka iz lilihipsterske družine proslavila su svoje proletnje rođendane baš kako dolikuje, uz sunce, puno igre i smeha, pokoju suzu, a bogami i eksploziju radosti kada je došlo vreme za tortu. Jedna proslava bila je u Beogradu, u lepom kućnom dvorištu. Imali smo zamak za skakanje, kuhinjicu za kuvanje, životinje iz ledenog doba za odmrzavanje. Za trogodišnjaka i njegove drugare to je bilo idealno poslepodne.
 
Druga proslava bila je u Skoplju, u igraonici sa velikim bazenom na naduvavanje u kojem su deca vozila mini pedaline, ljuljala se i okretala na spravama do iznemoglosti, pa zatim pevala i igrala uz dečije hitove (neke čak iz mog vremena :)). Petogodišni slavljenik je bio vidno uzbuđen, dočekivao je goste i jurcao po dvorištu.
 
Zajedničko iznenađenje za oba dečaka bile su pinjate, kojima su se podjednako obradovala mlađa i starija deca. Pinjate sve češće viđamo na dečijim proslavama u poslednje vreme i želele smo da vidimo kakve će biti reakcije kod naših mališana. Deca su se stvarno obradovala – dok smo ih iznosili, nestrpljivo su cupkali iščekujući svoj red da ih rasture. 
 
 
pinjata-aleksej-1
 
pinjata-gale-3
 
 
Aleksejevu pinjatu smo naručili iz radionice Unine i Jelenine pinjate. Krokodilska glava punjena voćnim karamelama i konfetama nije ostavila ravnodušnim ni odrasle, zahvaljujući veoma realnom, zastrašujućem izgledu i odličnoj izradi. Petogodišnjaci su bili oduševljeni – udarali su, poskakivali i skandirali imena, kako je ko dolazio na red.
 
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
 
Gavrilova pinjata imala je oblik tenka, po želji slavljenika. Veliko borbeno oklopno vozilo od kartona punjeno eurokrem blokčićima i karamelama iznenadilo je i namučilo čak i najupornije sa rođendanske žurke. Posle petnaestak minuta naizgled uzaludnog udaranja, mame su počele da traže da i one “probaju, samo jednom!” Tenk smo naručili preko sajta Pinjata Shop Beograd, a oni su je doneli na kućnu adresu, tačno u dogovoreno vreme.
 
 
pinjata-gale-1
 
 
Već smo načuli da će pinjata biti deo iznenađenja i na proslavama koje nas očekuju. Vrlo zabavna dečija aktivnost za posle torte, kada nadođe kratkotrajna provala energije, a i za odrasle je odlična, da navijaju iz prikrajka, uz piće. ;)
 
 
pinjata-aleksej-2
 
 
– Vida 
 
 
 

Facebook komentari

Za sada nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa nije vidljiva za javnost.
Obavezna polja *