Kad se Iskra rodila nismo napravili otisak njene šake za uspomenu. Sad kada je Hana došla, shvatila sam koliko se brzo zaboravlja kako su majušni bili i da bi trebalo da uhvatimo barem sadašnji trenutak.
Ovaj poduhvat nije previše zahtevan a rezultat može jednog dana da posluži kao lep detalj u dečjoj sobi.
 
Za rukokolaž vam treba: ram za slike, hamer papir, makaze, obična olovka, ostaci ukrasnog papira koji se vuče po kući i lepak za papir.
 
makaze-papiri-lepak-ukrasne-trake-2
 
Za početak smo isekle tračice od ukrasnog papira. Što više, to šarenije i bolje. Ovo je bio moj zadatak. Iskra ima svoje makaze za decu, ali nikako da ovlada njima. Dok sam ja seckala, ona se igrala viškom tračica i crtala. Potom sam isekla hamer u dimenzijama rama koji će čuvati naše umetničko delo. Dva komada.
 
Onda je došao na red najteži deo zadatka: iscrtati šaku Iskri koja ne može da miruje. Uspele smo!
 
uhvatiti-iskru
 
 
Na prozoru sam prekopirala njenu šaku na drugi hamer, da bi ona mogla da maže lepkom šaku na koju ćemo lepiti kolaž dok ja sečem konture. Naravno, to nisam mogla da izvedem velikim makazama sa slike, a skalpel nisam imala pri ruci, pa su stvar spasle dobre stare makazice za nokte.
 
 
nacrtali-smo-saku-i-kopirali-na-drugi-hamer
 
 
Usledilo je lepljenje tračica. Iznenadila sam se koliko je brzo shvatila zadatak i s kakvom je preciznošću slagala tračice. O posvećenosti i strpljenju da ne govorim! Tako da je ovo ispala i dobra vežba za razvoj motoričkih sposobnosti.
 
 
lepimo-trake
 
 
Nalepile smo hamer sa konturama na hamer sa kolažom i poklopile knjigom, da budemo sigurne da smo to dobro uradile.
 
 
kada-je-lepljenje-gotovo-pritisnuti-necim-teskim
 
 
Pošto smo stavile naše delo u ram, Iskra je odabrala mesto gde će stajati.
 
 
gotov-nas-rukolaz
 
 
 
 
-Mama Mara
 
 
 
 
 

Facebook komentari

Za sada nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa nije vidljiva za javnost.
Obavezna polja *