Kad je usred tmurne nedelje osvanuo sunčan dan, požurili smo na Kališ da se i mi slikamo u Dino parku. Izložba će trajati sve do 15. decembra, ali po lepom vremenu deca imaju više vremena da ispitaju eksponate džinovskih stvorenja iz praistorije.
 
 
mali-dinosaurus
 
 
Istinski su uživali naši dvogodišnjaci u tom dinosauruskom parku postavljenom ispred Prirodnjačkog muzeja. Nije bilo lako sprečiti ih da zajašu male primerke.
 
 
gnezdo-sa-bebama-i-mama-dinosaurus
 
 
Gnezdo s jajetom i tek izleglim bebama ih je potpuno raznežilo. Kraj nekih strašnijih primeraka Iskra je odmahivala ručicama i u šali krivila usta, govoreći: „Pasim se, pasim se…“
 
 
pasim-se-kaze-ika
 
 
Dizale smo ih da opipaju rogove i bodlje i skidale sa eksponata na koje su se verali čim okrenemo leđa.
 
 
penju-se-po-ranjenom-dinu-iskra-jase-pterodaktila
 
triceratops-i-deca
 
 
Penjanje na dinosauruse je strogo zabranjeno! Najveći među njima je diplodokus, dug čitavih 20 metara.
 
 
mala-iskra-veliki-dinosaurus
 
 
Postoji, ipak, deo gde su postavljene male figure, upravo da bi ih deca zajahala, što je bio i vrhunac doživljaja!
 
 
gale-i-ika-jasu-dinosaurusa
 
 
Srećni su napustili park posle punih sat vremena, sami…
 
 
gale-i-iskra-jasu-spreda-posle-odlaze-zadovoljni
 
 
Ista ulaznica važi i za Prirodnjački muzej, u kom ćete videti ogromne slike čudesnih stvorenja koja su nekada hodala zemljom i plivala u okeanima, kao i delove skeleta dinosaurusa iskopane na teritoriji Srbije.
 
Dino park je otvoren od 10 do 19 sati svakog dana i ulaznice koštaju 350 dinara za odrasle a 250 za decu do 12 godina, dok mališani mlađi od tri ulaze besplatno. 
 
Izložba je realizovana zahvaljujući saradnji Prirodnjačkog muzeja iz Beograda i Prirodnjačkog centra iz Svilajnca i humanitarnog je karaktera. Naime, deo prihoda namenjen je obnovi jedinog obdaništa u Svilajncu koje je nedavno stradalo u poplavama.
 
 
– Mama Maja
 
 
 

Facebook komentari

6 Komentar/a

Marija

2014-11-01 21:27:27 Reply

Mene je deo u priridnjačkom muzeju oduševio.Replika prvog cveta je prelepa,a kad gledaš fosilne ostatke i pokušavaš da zamisliš koliko je sve to u stvari staro je bilo skroz čudno-ostala bih unutra bar tri sata ali petogodišnjaci su pre za dinosauruse u prirodnoj veličini :-D

  mama Maja

  2014-11-03 13:53:25 Reply

  I nas su deca isterala napolje, a postavka je mala, ali stvarno impresivna! :) Znam da su organizovane školske posete, pa se nadam da i đaci iz starijih razreda dobijaju priliku da posete muzej.

MajeZmaje

2014-11-03 07:39:58 Reply

Sigurno ste se jako lijepo proveli! Meni je baš bilo žao što klinci nisu bili sa nama u Bg, dinosauri bi ih raspametili! :)

  mama Maja

  2014-11-03 13:56:08 Reply

  Sasvim sigurno! Možda im se uskoro ukaže prilika… :)

Biljana

2014-11-07 10:47:51 Reply

Videla sam fotografije iz Dino parka kod drugarice, ali sam mislila da neće toliko dugo trajati. Nadam se da će nas za vikend poslužiti vreme, pa ćemo doći u Beograd, jer iako je devojčica, moja Sofija je opsednuta dinosaurusima.
A za blog sve pohvale, mali, sladak, šaren i pun ideja!

  mama Maja

  2014-11-07 17:11:58 Reply

  Drago nam je što smo pružili korisnu informaciju i najlepše hvala!

Ostavite komentar

Vaša email adresa nije vidljiva za javnost.
Obavezna polja *