Ovog leta mi se želja za sladoledom možda i razvodnila od silnih kiša. Dobro, osim kada sam prolazila pored omiljene prodavnice sladoleda, Moritz Eis, gde uvek uživam u neobičnim kombinacijama voća, povrća, začina, ulja, u formi smrznutog zadovoljstva.
  
Elem, u onim retkim trenucima lepog i toplog vremena smišljala sam razne zdravije opcije za rashlađivanje od kupovnog, industrijski pripremljenog sladoleda. Najčešće je izbor padao na zeleni ledeni čaj sa limunom i đumbirom i voćni sladoled na štapiću.
 
IKEA kalup
 
S obzirom na to da nam leto prolazi i nekako će sve manje biti trenutaka kada ću pomišljati na sladoled, spremila sam jednu veoma jednostavnu, slatku kombinaciju smrznutog voća i meda.
 
Pozdravljam leto uz sladoled od breskve i pomorandže!
 
  • Sok od 2 pomorandže
  • 1 veća breskva
  • 1,5 kašika meda
Untitled-1
 
Pomorandže sam iscedila i u sok dodala med. U kalupe za sladoled dodala sam po jednu do dve kriške breskve, koje sam prethodno naseckala i prelila zaslađenim sokom. Stavila sam štapiće i ostavila preko noći u frizu. Veoma lagana i osvežavajuća kombinacija, a pritom ne zahteva mnogo vremena za pripremu.
 
Sladoled na stapicu - breskva, pomorandza (m) 
 
Drago leto, do sledeće godine, doviđenja!
 
– Vida
 
P.S. Ovaj recept sam pronašla na blogu Ja u kuhinji.

 


Facebook komentari

Za sada nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa nije vidljiva za javnost.
Obavezna polja *