Kraj decembra je namenjen za kićenje jelke i planiranje kako ćemo provesti praznične dane. Sumiramo utiske i događaje iz protekle godine i razmišljamo šta možemo izvući kao pouku, kako bismo bar pokušali da nešto promenimo u novoj. Kraj godine takođe je namenjen razmišljanjima o tome kako ćemo obradovati naše najbliže i čime ćemo ih iznenaditi. U poslednjih nekoliko godina naročito obraćam pažnju na kupovinu poklona jer su deca postala sastavni deo naših porodičnih i prijateljskih skupova za praznike. Neverovatno je koliko se oni obraduju toj maloj pažnji i divno je kad uzvrate čistim osmehom i pokojim poljupcem.
Ove godine, u nedostatku vremena, poklone sam naručila onlajn. Odlučila sam da deci poklonimo igračke koje će, pored toga što će ih zabaviti, angažovati i njihovo razmišljanje u pravcu rešavanja nekog problema, a i dodatno će pridoneti razvoju motoričke sposobnosti.
 
Napravila sam spisak, podelila uzraste i posetila onlajn prodavnicu PIKOM. Već neko vreme volimo Pikomove slikovnice, slagalice i društvene igre jer su edukativnog karaktera, razvijene u bliskoj saradnji sa pedagozima, a takođe nam je veoma važno i što je proizvodnja domaća. Razgledala sam ponudu na sajtu, selektovala ono što sam smatrala da je adekvatno za svako dete i kliknula KUPI. Paket sam dobila već sutradan na kućnu adresu; koliko je samo to predivno!
 
 
 
 
Kako je pao prvi sneg, dobila sam inspiraciju da zapakujem deci poklone i da ih ostavim ispod naše jelke. Kada dođu u goste biće iznenađeni kako je Deda Mraz i kod nas ostavio poneki paketić za svakog – mogu da zamislim oduševljenje :). Istražujući na netu ideje o pakovanju naišla sam na predivnu prodavnicu hobi materijala Srećno dugmence. Riznica ukrasnih i šarenih kanapa, washi traka, slamčica, dugmića, koverti, konfeta… Ponovo sam sela, napravila spisak i naručila preko njihove facebook stranice čarobne sitnice koje će prošarati paketiće upakovane u natur papir koji sam izabrala ove godine. Pošiljka je takođe stigla sutradan, puna kvalitetnog hobi materijala.
 
 
 
 
 
 
Za pakovanje sam kao osnovu koristila natron papir, a onda sam detalje birala na osnovu budućeg vlasnika/ce :).  Makaze, selotejp i super lepak su mi bili osnovni alat za ovaj poduhvat, a naknadno sam se setila i belih i “magičnih” (šarenih) pahulja, koje sam napravila od vunice.
 
 
 
 
Uživala sam u kombinovanju boja, dugmića i u izradi pahuljica, prisećajući se koliko sam se i sâma radovala novogodišnjim paketićima i sitnicama. Poređala sam poklone ispod jelke i sada strpljivo čekamo praznične dane i razdragane osmehe.
 
 
 
 
Želim vam lepe i relaksirajuće praznične dane!
 
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
 
– Vida
 
 

Facebook komentari

Za sada nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa nije vidljiva za javnost.
Obavezna polja *