Topče gruva dok košava duva
 
Pošto zbog jakog vetra ne možemo napolju da provedemo onoliko vremena koliko je potrebno da se dvogodišnje dete istutnji, spremni smo na sve, i da pevamo i da pucamo!
 
Kad nam je, tako, ponestalo pesmica, mama je sina obradovala novom idejom: napravićemo tenk! Doduše, tenkovi na Kalemegdanu, ako niste znali, ispaljuju rakete iz kojih ispada cveće, a naš će ispaljivati jaja iz kojih izleću – pilići! Ma, šta mi reče!
 
Ideja se rodila kad je pogled pao na kutije koje čuvamo od rođendana proletos, pošto mama želi da bude kreativna kao neki… A imamo i posebnu kutiju s već poznatim rolnama od toalet papira i raznim još šarenim kartonima, papirima, praznim kinder-jajima, dugmićima itd. koju vadimo kad zagudi.
 
 
skupljena-ambalaza
 
 
Oblikovali smo kartonsku kutiju i učvrstili kontrukciju lepljivom trakom. Sin mnogo voli da lepi.
 
 
gradjenje-karoserije-tenka-lilihipsteri
 
 
Za nišane su ugrađene dve rolne od toalet papira a za dugu cev tenka smo uzeli kartonsku rolnu od papirnih ubrusa. Za volan je sin sam doneo veliku nulu iz podne slagalice s brojevima. Tata je utom stigao i smesta nacrtao cajgere. Eh, muškarci! :)
 
 
 
 
Igra se ovako: u dugu cev se ubaci kinder-jaje, koje se zatim istisne napolje pomoću odavno napravljene rakete od obojenih rolni.
 
 
punjenje-sa-djuladima-lilihipsteri
 
 
Uz prateće komande, logično: “Puni! Nišani! Pali!”
 
 
 
 
Stvarno radi i vrlo je zabavno. Konačna verzija tenka sa krovnom konstrukcijom i “gusenicama” od balona za vodu izgledala je ovako (slika ispod) a o roku trajanja ćete biti naknadno obavešteni.
 
 
 
 
– Mama Maja
 
 
 
 

Facebook komentari

1 Komentar/a

Vida

2014-11-21 20:13:45 Reply

Majtoj Gaga, paji! :) *

Ostavite komentar

Vaša email adresa nije vidljiva za javnost.
Obavezna polja *