Vezivanje pertli po Montesori metodi
Pripremala sam se za kratak boravak u Skoplju i, kako obično biva, dve nedelje pre polaska počela sam aktivno da razmišljam o tome šta bismo mogli da radimo, gradimo i spremamo sa Aleksejem. Unapred već znam da verovatno veći deo onoga što smislim nećemo realizovati, nego ćemo spontano da se organizujemo iz dana u dan, ali ova tetka želi da u svakom trenutku ima spreman ,,džoker u rukavu’’.
 
Na internetu sam pronašla odličan Montesori tutorijal o vezivanju pertli. Dopao mi se zato što deci omogućava da samostalno i kroz igru savladaju ovu veštinu, za koju sa sigurnošću znam da je potrebno veliko strpljenje i istrajnost dok se ne nauči. Odlučila sam da napravim ovaj materijal za učenje jer smatram da je petogodišnjak već ,,zreo’’ da počne da se osamostaljuje kada je vezivanje u pitanju.
 
Za izradu materijala potrebno je:
 
  • cipelice za konture ili stabilna ruka za skiciranje
  • karton
  • olovka
  • flomasteri, markeri ili druge boje po izboru.
 
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
 
Budući da sam ja od onih što nemaju stabilnu ruku, pozajmila sam cipelice i iscrtala konture na kartonu, prvo olovkom pa crnim markerom.
 
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
 
Nakon toga, obojila sam (običnim markerima za belu tablu) vrhove i pete, a sredinu sam osenčila olovkom.
 
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
 
Kroz prethodno izbušene rupe sam ušnirala pertle, koje su mogle biti i tanje, ali i ove su završile posao.
 
 
dete-uči-da-vezuje-pertle--montesori-lilihipsteri
 
 
Kada smo seli da učimo, prvo smo otpertlavali pertle, a posle toga je usledilo i objašnjenje o vezivanju. Prvi čas je prošao sasvim dobro. Produžićemo dalje kada se ponovo budemo  videli, a do tada je dobio i prvi domaći zadatak od tetke. :)
 
 
 
-Vida
 
 
 

Facebook komentari

5 Komentar/a

Maja Zmaja

2015-04-21 08:17:59 Reply

Jao super su vam patikice! :) Vidjela sa to već negdje u bespućima interneta i spremila na pinterest, ali još ćemo malo sačekati do vježbanja! Za sad nam je sve na čičak! :)

Marieta

2015-08-08 12:34:15 Reply

Ovakve i mi radimo. Zanima me taj tutorijal koji ste pripremili. Moze li link?

    Vida

    2015-08-14 22:16:15 Reply

    Draga Marieta, tutorial mislim da sam pronašla na pinterestu pretraživanjem ključne reči montessori.Ukoliko uspem da pronađem link, prosleđujem! Obzirom da sam materijal napravila po uputstvima tog tutorijala, mislim da može i post da vam pomogne u izradi. Pozdrav!

Ostavite komentar

Vaša email adresa nije vidljiva za javnost.
Obavezna polja *