Za spretne prste i blistav um – Umbum
Najbolji nedeljni ručak, izuzev kafanskog, je kad muž organizuje roštilj u dvorištu. Pozovemo obično prijatelje s decom, da se klinci igraju napolju. Gostujući muževi mu pomognu, sami naprave i salatu, pa meni preostane da na kraju operem sudove.
 
Dok pečenje i zalivanje traje, međutim, decu treba animirati. Nisu to više klinci ko što smo mi bili – samo smo čekali da nas ostave na miru, da jurcamo, veremo se po drveću, kobajagi kuvamo puževe ili ratujemo iz skrovišta u žbunju. Klinci danas malo protrče, šutnu loptu nekoliko puta i počnu da zanovetaju kad će u kuću, da se igraju. Napolju im je dosadno.
 
Prošle nedelje, nas dve mame zabavljale smo dva šestogodišnjaka, dok je najmlađi, domaćin, rastezao popodnevnu dremku. Posle otprilike sat vremena, počeli su zahtevi da se ide u kuću ili kući, pošto su obojica pasionirani slagači lego kockica. Odjednom, bum! Setih se: Umbum! Naime, na poslednjem Bazaru mama preduzetnica kupile smo maketu srednjovekovne seoske kuće mom sinu, koji još nema ni tri godine, pa nema šanse da je sam sklopi. Odložila sam je na policu s knjigama i zaboravila na nju. Naši veliki dečaci su se raspametili!
 
 
IMG_6047
 
 
Potpuno su se posvetili slaganju, pratili uputstvo i, uz malu pomoć, sklopili kuću sa konjušnicom. Zatim su se isto tako posvećeno igrali vitezovima i konjima i, u nekom svom filmu, trčali oko kuće noseći figurice u avanturu.
 
 
decaci-redjaju-umbum-lilihipsteri
decaci-redjaju-umbum-lilihipsteri-2
IMG_6048
slazu-umbum-lilihipsteri
IMG_6051
IMG_6058
IMG_6057
 
 
Jedan od njih sutra slavi rođendan i naručeni poklon iz kolekcije Umbum već je spreman.
 
 
IMG_6076
IMG_6066
 
 
Makete se prave od čvrstog kartona i prilično su izdržljive, što je proverio mali domaćin kad je ustao. On se, inače, danima igra kućicom i veoma je zahvalan starijim drugarima što su mu sklopili igračku. 
 
 
decaci-redjaju-umbum-lilihipsteri-4
 
 
 
– Mama Maja
 
 
 

Facebook komentari

1 Komentar/a

Ostavite komentar

Vaša email adresa nije vidljiva za javnost.
Obavezna polja *